skip to Main Content

ALU DOME AMSTERDAM

Circulair bouwen: begon als geheim project; 14.11.2017

Psst… we moesten dit geheim heel lang bewaren. Volgens een onderzoek van de Colombia Business School hebben mensen gemiddeld 13 geheimen. Bij APR hadden wij er in 2018 maar eentje en het kostte ons al veel moeite om niet uit de school te klappen. We zijn namelijk erg trots op dit door ons gerealiseerde project: het toppunt van duurzaam en circulair bouwen. Maar we mochten er dus nog niks over zeggen. En dat terwijl het echt een huzarenstukje was. We herbouwden namelijk de droom van een bekende architect (van de Amerikaanse architect en professor Richard Buckminster Fuller ontwikkeld door Temcor in samenwerking met Kaiser Aluminium te Los Angeles) en gaven het een nieuwe bestemming.

Duizenden vierkante meters

De tip van de sluier… We bouwden aan groot gebouw met een vloeroppervlak van circa 3000 vierkante meter. Het is bijzonder van vorm en we hergebruikten de materialen uit 1970. Vroeger stond het hergebruikte dak bekend als het dak van het Aviodome het vliegtuig centrum op vliegveld Schiphol, nu gaat het gebouw verder onder de naam Amsterdome. Het gebouw heeft een Pentagon (vijfhoekige) afmeting van 59.4 mtr (195’), het geodetisch aluminium koepeldak heeft een binnen radius van 34.1 mtr (112’) en een hoogte van ongeveer 23 mtr.

Duurzame herbouw

Wat we wel mochten vertellen? Dat we voor het project zijn gevraagd omdat we goed zijn in duurzame herbouw. En dat circulair bouwen voor ons geen geheimen heeft. Kunt u uw nieuwsgierigheid niet bedwingen? Neem dan contact met ons op.

TYPE PROJECT

Circulair bouwen

OPDRACHTGEVER

TeKa

PLAATS

Amsterdam

ARCHITECT

Guido Bakker

GEBRUIKSFUNCTIE

Werken
Leren
Educatief

GEREALISEERD

100 % gerealiseerd: 30.11.2018

CONTRACTVORM

Hoofdaannemer met nevenaannemers

DOORLOOPTIJD

Totaal 376 werkdagen

Gerealiseerd:

Back To Top