skip to Main Content

Circulair Bouwen

De overheid wil dat er in 2050 alleen nog maar circulair wordt gebouwd. In 2030 moet al de helft van alle gebouwen circulair worden opgeleverd. Dat kunnen we alleen maar toejuichen, want voor APR Projects is circulair bouwen een tweede natuur. Wij bouwen niet alleen aan projecten, maar ook aan de toekomst. Lees alles over onze circulaire bouwprojecten.

Kleine ecologische voetafdruk

Bij APR Projects vinden we het belangrijk om een zo klein mogelijk ecologische voetafdruk achter te laten. Door bouwmaterialen opnieuw te gebruiken, gaan geen kostbare grondstoffen verloren. Dit dwingt architecten om op een andere manier na te denken over hun ontwerpen. Gelukkig is dat vooral leuk en uitdagend; het bouwproces zien als een kringloop.

Circulaire handigheid

Bij APR Projects worden we graag zo vroeg mogelijk betrokken bij bouwplannen. Zo kunnen we samen zorgen voor een optimale kringloop. Nog geen ervaring met circulair bouwen? Mooi! We vinden het leuk om u wegwijs te maken en te laten ervaren hoe u op een andere manier naar bouwen kunt kijken.

U zult merken dat u vanzelf circulaire handigheid krijgt en dat u er steeds fanatieker in wordt. Wij zouden zelf niet meer anders willen. En trouwens… we moeten wel. Wist u dat 60% van de grondstoffen in Nederland wordt gebruikt voor bouwmaterialen en fossiele brandstoffen? Hoog tijd voor hergebruik.

Creativiteit in ontwikkelen

Als u eenmaal de circulaire en duurzame smaak te pakken heeft, kijkt u anders naar bouwprojecten. Een gebouw is niet langer bedoeld voor een opdrachtgever maar wordt een module; makkelijk aan te passen aan elke gebruiker. De mogelijkheden zijn ineens eindeloos en dat prikkelt vaak de creativiteit. Bij APR Projects vinden we het leuk om de duurzaamheidspuzzel compleet te maken.

Ondersteuning nodig op het gebied van circulair bouwen?

Wij zijn pionier op dit gebied en helpen u graag.

Back To Top