skip to Main Content

CIRCUIT PARK ZANDVOORT

Projectomschrijving

Op 7 augustus 1948 werd de eerste race op Circuit Zandvoort gereden; De Grand Prix van Zandvoort. De race werd gewonnen door de Thaise prins Bira in een Maserati 4CLT. 

De Zandvoortse race-geschiedenis leeft voort. Ingrijpende werkzaamheden tillen Circuit Zandvoort naar wereldniveau als voorbereiding op de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 1 (intieel 3 mei 2020). 

Met gepaste trots hebben wij als APR Projects de eretribune naast de start finish mogen omtoveren van vervallen tribunen naar blikvanger langs het circuit.  

Helaas is in verband met het Covid-19 de Formule 1 race Zandvoort uitgesteld naar 2021, toch mag de tribune van het formule 1 circuit in Zandvoort mag weer gezien worden. De onderzijde van het dak is voorzien van een in het oog springend geprint doek van een technisch textielweefsel. Dankzij het nieuwe textieldoek en de print voorzien door Printable is de onderzijde van het dak aan het oog onttrokken en is een geweldige positie gecreëerd voor een sponsorboodschap. 

Ook zijn door APR Projects de spanten van het oude dak gesaneerd, tegen de extra krachten op de dakspanten is het dak voorzien van extra stalen hulpconstructie en zijn de spanten na afloop afgelakt in de bijpassende blauwe Levi9 logo tint.  

Er is gekozen voor een speciaal geproduceerd gecoat doek van fabrikant Sattler Pro-tex. Het substraat van hoge kwaliteit werd voorzien van een speciale printlak. Printable heeft vervolgens de print én een beschermende PU-laklaag aangebracht. Dankzij dit specialistische productieproces heeft Circuit Zandvoort 10 jaar garantie op het geprinte doek gekregen. 

Het dak en haar spanten zijn door APR Projects hoogwaardig afgelakt middels Garantie Exqua d’Or Hoogglanslak. Ook is het tribune dak rondom voorzien van een nieuwe dakrand in de kleuren rood-wit-blauw van de Nederlandse vlag, dit voor het meegeven van een echte Nederlandse tint.  

Op zoek naar verfraaiing 
Vlak voor de kerst 2019 werd Poly-Ned benaderd door de architect die Circuit Zandvoort renoveert voor de Formule 1 race in mei 2020. De circuit directie zat in haar maag met de minder fraaie onderzijde van de tribune. Deze zou veelvuldig in beeld komen bij de aanstaande F1 race. Concreet was de vraag of Poly-Ned vóór april de onderzijde van de tribune een facelift kon geven. Deze uitdaging hebben we uiteraard opgepakt. 

Samenwerking 
De capaciteit van de montagedienst van Poly-Ned was op de korte termijn onvoldoende en daarom is de samenwerking gezocht met vaste partner APR Projects. De vakmensen van APR hebben vaker met technische textielweefsels gewerkt en APR heeft zich bewezen als een professionele en prettige partner. 

Het ontwerp- en offerteproces werden in een snelkookpan gestopt en medio januari lag er een plan en een offerte waar het Circuit Zandvoort ‘ja’ tegen kon zeggen.  

De bekleding van het dak is uit 11 delen gemaakt. Zodoende kon het doek tussen de spanten van het Tribunedak bevestigd worden. De uitdaging bij dit werk zat in het maken van de printpatronen, om tot een naadloos passend beeld te komen. In nauwe samenwerking met het reclamebureau van Circuit Zandvoort is het ontwerp tot stand gekomen. 

Om een strak en publieksveilig resultaat te krijgen hebben we ervoor gekozen de doeken tussen de spanten te bevestigen aan een aluminium Kederprofiel. Het doek is met een kederpees in het profiel getrokken. 

Het resultaat is een prachtige strakke hemel in de tribune én de complimenten van de klant die het resultaat boven verwachting vindt. Daar doen we het voor! 

Over Poly-Ned 
Poly-Ned ontwerpt, produceert, levert en monteert hoogwaardige constructies van technische textielweefsels. Bijvoorbeeld luchthallen, spankappen en façades van gebouwen. Poly-Ned doet dit al 50 jaar met een gedreven groep vakmensen. Doordat alle disciplines in eigen huis aanwezig zijn kunnen we functionaliteit en esthetiek optimaal combineren. Het werkgebied van Poly-Ned is wereldwijd. 

Over Printable 
Printable is gespecialiseerd in het printen en duurzaam veredelen van pvc gecoate doeken voor veeleisende industrieën, zoals de textiele architectuursector, de transportsector en de Leisure branche. Door een uniek print- en coating proces is Printable in staat een ongeëvenaarde 10-jarige garantie op haar prints af te geven. Mede hierdoor kiezen opdrachtgevers over de hele wereld voor Printable ’s expertise. 

Over APR Projects 
APR Projects is een allround circulair bouwbedrijf, dat is gespecialiseerd in nieuwbouw, herbouw en revitaliseren. APR Projects is expert in het realiseren van duurzame en circulaire bouwwerken en maken met dat oogpunt heldere en creatieve concepten. 

TYPE PROJECT

Revitaliseren tribune 

OPDRACHTGEVER

Circuit Park Zandvoort 

PLAATS

Zandvoort

GEBRUIKSFUNCTIE

Toeschouwers
Tribune
Formule 1
Max Verstappen
Kombochten
Grindbakken 

REALISERING

Start 31.01.2020 realisatie 03.04.2020

CONTRACTVORM

Hoofdaannemer in bouwteam 

DOORLOOPTIJD

Totaal 63 dagen

Gerealiseerd:

Back To Top