skip to Main Content

Experts in Circulair Bouwen…

Experts op het gebied van circulair bouwen

Circulair bouwen zit in de lift. Dat merken we ook bij APR projects. Als allround circulair bouwbedrijf zijn we veelgevraagd experts voor een andere manier van bouwen. Duurzaam: zonder verspilling. We bouwen niet alleen naar de oplevering toe maar ook naar een toekomst waarin we zuinig zijn met grondstoffen. We zijn dan ook blij dat duurzaam bouwen de norm lijkt te worden.

Van puin tot project

Circulair bouwen begint voor ons al bij de inrichting van de bouwplaats. Is de ondergrond in orde of hebben we extra bestrating nodig? Als het nodig is gebruiken we puin van eerdere projecten om te zorgen voor een prettige werkplek. Daarna gaan we verder. Staat er bouwmateriaal opgeslagen op het terrein? Dan vragen we ons af wat we doen met de opslag. Zo gebruiken we bijvoorbeeld zeecontainers om een keuken te maken. Het vraagt om een andere manier van denken. Door onze ervaring met dit soort projecten kunnen we inmiddels bijna niet meer anders dan nadenken over hergebruik. We zien overal kansen om materiaal opnieuw in te zetten. Dat maakt ons werk uitdagend.

Puzzelen met onderdelen

Ook de fundering pakken we circulair aan. Door beton te recyclen ontstaat er een duurzame ondergrond die in de basis exact hetzelfde is als een gewone fundering. Datzelfde geldt voor de inrichting van projecten. Bij elk onderdeel vragen we ons af: hoe kunnen we het zo maken dat onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk is. We recyclen bijvoorbeeld complete puien, trappen, kozijnen en bouwmaterialen.

Revitaliseren van bijzondere locaties

Soms is nieuwbouw niet nodig. We kiezen er dan voor om een project te revitaliseren. Zo krijgen bijvoorbeeld oude fabrieken een nieuwe bestemming. Steeds meer aannemers zien de meerwaarde van deze manier van bouwen. Soms komt circulair bouwen en revitaliseren op een bijzondere manier samen. In het vakblad stedenbouw is er aandacht besteed aan een bijzonder project waar we mee bezig zijn.

Gehele artikel lezen?

Lees het artikel met nog veel meer informatie & foto’s van dit project

Back To Top